Opgiet Sauna

Opgiet Sauna

Opgieten zoals het hoort!

Opgiet sauna

De Panorama-Eventsauna is onze meest recente aanwinst en we zijn er trots op! Dankzij een volledig glazen wand, heb je een prachtig zicht op de tuin en het nieuwe zwembad. Elke dag kan je in deze schitterende, grote sauna verkwikkende opgietsessies beleven.

Opgietsessies 

 • Maandag t.e.m. zaterdag om 15u, 17u, 19u en 21u
 • Zondag om 15u en 17u

Waarom dit opgietritueel?

Bij een opgietsessie wordt er water op hete stenen gegoten. Onzichtbare waterdeeltjes verspreiden zich zo door de ruimte en vallen neer op de huid. Dit effect wordt Aufguss (Duits) of löyly (Fins) genoemd. Löyly is heilzaam voor de huid en de stofwisseling in de huidcellen. Er gaat met andere woorden meer bloed met zuurstof en voedingsstoffen naar je huidcellen.

Elke sessie doorloopt 4 stappen die we 2 à 3 keer herhalen. Natuurlijk ben je vrij om de sauna te verlaten wanneer je de warmte niet langer aangenaam vindt.

Opgietsessie in 4 stappen

 1. Opgieten

  Water met geconcentreerde kruiden worden opgegoten voor verschillende aroma’s. Al zwaaiend met de handdoek zal de saunameester de warme lucht en de aroma’s verder verspreiden in de ruimte.

 2. Gecrusht ijs

  Om je lichaam wat af te koelen in de sauna krijg je gecrusht ijs. Het is vooral van belang de polsen, enkels en oksels af te koelen zodat je hoge temperaturen langer kan verdragen.

 3. Fruit

  Tussendoor, wanneer we buiten even verkoeling zoeken, wordt er vers fruit uitgedeeld. Je lichaam verliest in de sauna natuurlijk veel vocht. Hydratatie is essentieel. 

 4. Afkoeling

  Een frisse douche of voorzichtige duik in het zwembad om je lichaamstemperatuur weer te normaliseren is onontbeerlijk. Doe je dat niet, dan blijf je namelijk lang nazweten en kan je hoofdpijn krijgen.

  Afkoelen doe je trouwens best op een rustige manier en niet te abrupt. Adem eerst goed de frisse lucht in en uit en verfris je lichaam vervolgens – altijd vanaf de voeten – met water. Dat is nog altijd het aangenaamst en het gezondst voor je bloeddruk en hartslag.

  Kom een opgietsessie bij Sané beleven!