Infraroodcabine

Temperatuur
40 °C

Wil je spier- en gewrichtspijn verzachten, dan is onze infraroodcabine ideaal. De aangename, doordringende warmte van de infraroodlampen ontspant je hele lichaam van binnenuit. Een warmte die je gemakkelijk verdraagt en die goed is voor je gezondheid. 

Kom het bij Sané Thermen uitproberen!

Verschillen tussen infrarood- en traditionele sauna

  1. Temperatuur

Een infraroodcabine begint op te warmen wanneer je erin gaat zitten en bereikt na 10 à 15 minuten de hoogste temperatuur (ca. 40°C). Hoe langer je blijft zitten, hoe meer je spieren opwarmen.

Een traditionele sauna daarentegen wordt vooraf opgewarmd, zodat de temperatuur op punt is wanneer je binnengaat. Wen je moeilijk aan hitte, dan zal de infraroodcabine erg comfortabel zijn voor jou!

  1. Hete lucht of stralingswarmte

In tegenstelling met een traditionele sauna, ervaar je in een infraroodsauna stralingswarmte. Er is geen saunakachel die de lucht opwarmt. De warmte komt enkel en alleen van de infraroodlampen. Die stralen bevorderen de bloeddoorstroming en versoepelen de spieren.

  1. Focus op rug

In een infraroodsauna ga je normaal gezien niet liggen. Dat heeft één simpele reden: de warmte dringt het best door tot in je spieren als je recht ervoor gaat zitten. Wanneer de lamp straalt op je rug en nek – de plaatsen waar stress zich gewoonlijk verzamelt -, zal je het hele lichaam voelen ontspannen.

Voordelen infrarood